تاریخچه
کتابخانه دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقي يزد در سال ۱۳۷۳ با هدف گردآوري منابع علمي و معتبر در زمينه ي رشته هاي بهداشت و علوم بهداشتي تاسيس گرديد ودر سال ۱۳۹۳ به ساختمان جديد واقع در پرديس دانشگاه علوم پزشكي منتقل گرديد.
مساحت کتابخانه 250 متر مربع که شامل دو سالن: مخزن منابع فارسی و مخزن منابع لاتین و مرجع می باشد که این دو سالن مجهز به امکانات میز و صندلی و سیستم کامپیوترجهت مطالعه و سرچ دانشجویان می باشند
کتابخانه مجهز به سیستم کامپیوتری امانت و جستجو با نصب ” نرم افزار کتابخانه ای پیام مشرق ” مي باشد. اين نرم افزار از طريق شبکه داخلي به ساير كتابخانه هاي تحت پوشش دانشگاه متصل و دستيابي به اطلاعات آنها امكان پذير مي باشد.
فهرست نویسی، رده بندی و آماده سازی مجموعه کتاب های فارسي و لاتين موجود در کتابخانه انجام شده و کتابهای فارسی و لاتین در قفسه های جداگانه، بر اساس رده بندی بين المللیNLM مرتب شده است. نظام دستیابی به منابع به صورت سیستم قفسه باز می باشد که در واقع موثرترین روش استفاده از مجموعه کتابخانه است و به مراجعه کننده امکان دسترسی سریع و مستقیم به منابع را داده، علاوه بر این، امکان گزینش و انتخاب کتاب از ميان کتاب هاي مشابه را براي اعضاء فراهم مي آورد. چنانچه مراجعين نياز به راهنمايي جهت دسترسي به منابع ساير كتابخانه ها داشته باشند توسط مسئول مربوطه راهنمايي لازم انجام مي شود.
اهداف
– کمک به برنامه آموزشی و پژوهشی دانشجویان و اساتید
– گردآوری، نگهداری و سازماندهی منابع اعم از کتب چاپی فارسی و لاتین، نشریات ادواري ، پایان نامه ها و طرحهای تحقیقاتی و منابع الکترونیکی لاتین جهت بهره گیری در امر آموزش و پژوهش
– شناخت نیازهای اطلاعاتی جامعه کتابخانه با توجه به برنامه ها، رشته های آموزشی و مقاطع مختلف تحصيلي دانشکده در جهت گزينش و انتخاب منابع مناسب از ميان منابع منتشره
– تامین، فراهم آوری و سازماندهی مجموعه لوح های فشرده آموزشی
– گردآوری مجموعه ای غنی از منابع اطلاعاتی علمی- تخصصي و مرجع در زمینه های فعالیت دانشکده و ارتقای سطح کمی و کيفي آن در جهت پاسخ گويي هر چه بيشتر به نياز مراجعان.
– آموزش و بکارگیری نیروهای ماهر و متخصص و تلاش برای رشد و ارتقاي سطح علمي آنان.
– گردآوری و تجزیه و تحلیل آمار فعالیتهای کتابخانه و گزارش آن به مقام مافوق.
– انجام آموزش و راهنماییهای لازم جهت جستجوی اطلاعات و بهره گیري هر چه بهتر از منابع
– ارائه خدمات اطلاع رسانی مرجع و رایانه ای به کلیه مراجعان اعم از اساتید، دانشجويان، کارکنان و ساير…
پرسنل
نام و نام خانوادگی |
فاطمه اسلامی
|
سمت
|
مسئول کتابخانه
|
مدرک تحصیلی
|
لیسانس مدیریت فرهنگی
|
ایمیل تلفن تماس
|
Fatemeheslami820@gmail.com 31492008
|
ساعت کاری
|
شنبه الی چهارشنبه از ساعت 7 الی 15
|
نام و نام خانوادگی
|
الهام عزیزی
|
سمت
|
کتابدار
|
مدرک تحصیلی
|
لیسانس کتابداری در شاخه پزشکی
|
ایمیل تلفن تماس
|
Elham3.azizi@gmail.com 31492008
|
ساعت کاری
|
شنبه الی چهارشنبه از ساعت 7 الی 13:30
|
جامعه استفاده کننده
کتابها شامل موضوعات علوم بهداشتی (بهداشت محیط، بهداشت حرفه ای، بهداشت و ایمني مواد غذایی و…) و همچنين موضوعات آمار زيستي، اپيدميولوژي، تغذيه،صنایع غذایی، سلامت سالمندي، اکولوژي، سلامت در بلايا، ارگونومي، مديريت خدمات بهداشتي درماني ، فناوری اطلاعات سلامت، روش تحقیق وسایر موضوعات پزشکی و غیر پزشکی مورد نیاز مراجعین مي باشند.
مراجعه کنندگان كتابخانه: دانشجویان مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا( phd) ، کارمندان ، اساتید و اعضای هیئت علمی دانشکده و همچنین سایر دانشجویان، کارمندان ، اساتید و اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدصدوقی می باشند.
بخش های کتابخانه
منابع موجود:
تعداد عنوان کتاب فارسی: 7476 عنوان
تعداد نسخه کتاب فارسی:24859 نسخه
تعداد عنوان کتاب لاتین: 1815 عنوان
تعداد نسخه کتاب لاتین: 3187 نسخه
تعداد عنوان پایان نامه فارسی:848 عنوان
بخش امانت:
بخش امانت یکی از فعال ترین بخش های کتابخانه به شمار می آيد و این بخش با توجه به آیین نامه کتابخانه راهنمایی تمام مراجعين در بدو ورود به کتابخانه را بر عهده دارد. مهمترين وظيفه آن امانت دادن کتابهاي غير مرجع است. اكثر كتابهاي موجود در بخش امانت، كه اغلب از منابع تخصصي هستند در دو دسته اصلي: كتابهاي فارسي و كتابهاي لاتين رده بندي و قفسه بندي شده اند.
نظام رده بندی بر اساس رده بندی کتابخانه ملی پزشکی آمریکا (NLM) می باشد که جوابگوی نیازهای دانشجویان در مقاطع مختلف تحصيلي کارشناسي، کارشناسي ارشد و اساتيد مي باشد. ثبت اطلاعات مربوط به اعضا و اطلاعات مربوط به امانت و بازگشت کتابها در پايگاه امانت نرم افزار کتابخانه و چينش كتابهاي بازگشتي در قفسه كتابها از ديگر وظايف اين بخش به شمار مي رود. بخش امانات كتابخانه از ساعت ۷:۱۵ صبح لغايت ۱۵:۱۵ آماده پاسخگويي به مراجعين است. بخش امانت کتابخانه با استفاده از نرم افزار پیام مشرق امکان استفاده از منابع موجود و نیز جستجوی منابع از روشهای مختلف از جمله از طریق موضوع ، نويسنده و عنوان کتاب همچنين ساير مشخصات کتابشناختي به مراجعان را فراهم مي نمايد.
فعالیت های جاری در بخش امانت :
الف) امانت دهی کتاب: مراجعه کننده با استفاده از رایانه های جستجوی دانشجویی ، اطلاعات منابع مورد نظر خود را از قسمت جستجوي برنامه نرم افزار کتابخانه پيدا مي کند و بعد از يادداشت کردن شماره راهنما مي تواند از طريق برگه هاي راهنمايي که بر روي قفسه ها خورده به فقسه موردنظر مراجعه كرده، كتاب خود را برداشته و جهت امانت گرفتن به ميز امانت مراجعه نمايد و اگر مراجعه كننده با سيستم قفسه باز آشنا نيست مي تواند به كتابدار بخش امانت مراجعه و راهنمايي بخواهد، كتابدار ميز امانت با توجه به مشخصات دريافتي از كاربر، مدرك مورد نظر را آماده كرده و به مراجعه كننده تحويل مي دهد.
ب) درخواست خرید کتاب: مراجعه کننده ای که به یک منبع اطلاعاتی نیاز دارد که در کتابخانه موجود نیست مي تواند با پر كردن برگه درخواست خريد ، آن را به كتابدار امانت تحويل دهد تا پس از تاييد مسئول كتابخانه و تاييد نهايي نسبت به خريد آن اقدام گردد.
ج ) تمدید کتاب: امانت گیرندگان کتاب با توجه به تاریخ برگشت درج شده در برگه بازگشت انتهای کتاب ، موظفند در موعد مقرر نسبت به عودت و یا تمدید آن ، اقدام نمايند و در صورت نياز به تمديد، کاربر با درخواست تمديد مدرک مورد نظر از کتابدار ميز امانت، مدت امانت را تمديد مي كند.
بخش پایان نامه ها:
کلیه پایان نامه های دانش آموختگان تحصیلات تکمیلي و دکتري حرفه اي ، پس از انجام مراحل تشريفات اداري و نيز ثبت و خدمات فني (فهرست نويسي) به اين قسمت ارسال مي گردد و در قفسه مربوطه قرار مي گيرد.
تذکّر: تکثیر و کپی از پایان نامه ها بدلیل منع قانونی هرگز مقدور نمي باشد و استفاده از آن فقط در سالن ميسر مي باشد.
ضمنا به منظور تسریع و تسهیل در بازیابی پایان نامه ها، دو دستگاه کامپيوتر جهت جستجوي دانشجويي در کتابخانه قرار گرفته تا مراجعان بتوانند در صورت نياز با شناسه هاي مختلف (نام استاد راهنما،نویسنده پایان نامه و موضوع ) به آن دسترسی پیدا نمایند.
در حال حاضر 848 عنوان پایان نامه در بخش مذکور نگهداری می شود.
بخش مشاوره اطلاعاتی و مرجع: کارشناسان بخش امانت در این بخش راهنمای دانشجویان در قسمت کتب مرجع و سایر منابع کتابخانه می باشند.