معرفی رشته علوم و صنایع غذایی

رشته علوم و صنایع غذایی  

این رشته شامل موضوعات بسیار مختلف و متنوع در زمینه های مهندسی صنایع غذایی، تکنولوژی ، شیمی، میکروبیولوژی و بسته بندی مواد غذایی می‌باشد بعبارتی دیگر شاخه ای از آموزش علوم کاربردی است که در آن دانش آموختگان با آخرین دستاوردهای علمی و کاربردی در زمینه کنترل کیفیت و ایمنی غذا آشنا می شوند و می توانند در آینده با تولید محصولات غذایی سالم و فراسودمند در جهت ارتقای سطح کیفی زندگی و سلامت و بهداشت جامعه گام های موثری بردارند.

 تاریخچه رشته:

رشته علوم و صنایع غذایی در ایران سابقه طولانی دارد بطوریکه برای اولین بار در سال ۱۳۵۲ اقدام به پذیرش دانشجو برای مقطع کارشناسی ارشد شده است.

گرایش های ارشد صنایع غذایی وزارت بهداشت 

– بهداشت و ایمنی مواد غذایی

– علوم و صنایع غذایی گرایش کنترل کیفی و بهداشتی

– میکروب شناسی مواد غذایی

زمینه های تخصصی فارغ التحصیلان گرایش های مختلف علوم و صنایع غذایی 

– آشنایی با مبانی علوم پایه ، علوم تخصصی شیمی ، بیوشیمی و بیوتکنولوژی مواد غذایی

– آشنایی تئوری و عملی با دروس تخصصی فرایند های تبدیل ، نگه داری و بسته بندی مواد غذایی

– طراحی کارخانه و واحد های فراوری و تبدیل مواد غذایی

– فرمولاسیون و فرآوری در ساخت محصولات جدید ، فرایند و تجهیزات به منظور ایجاد افزایش ارزش افزوده در زنجیره غذایی

– افزایش مهارت در زمینه های ایجاد و بهبود کیفیت ایمنی و سلامت غذایی

– توسعه را های افزایش ایمنی و سلامت مواد غذایی در زنجیره تولید