این رشته شامل موضوعات بسیار مختلف و متنوع در زمینه های مهندسی صنایع غذایی، تکنولوژی ، شیمی، میکروبیولوژی و بسته بندی مواد غذایی میباشد بعبارتی دیگر شاخه ای از آموزش علوم کاربردی است که در آن دانش آموختگان با آخرین دستاوردهای علمی و کاربردی در زمینه کنترل کیفیت و ایمنی غذا آشنا می شوند و می توانند در آینده با تولید محصولات غذایی سالم و فراسودمند در جهت ارتقای سطح کیفی زندگی و سلامت و بهداشت جامعه گام های موثری بردارند.
رشته علوم و صنایع غذایی در ایران سابقه طولانی دارد به طوری که برای اولین بار در سال ۱۳۵۲ اقدام به پذیرش دانشجو برای مقطع کارشناسی ارشد شده است.
-علوم و صنایع غذایی گرایش کنترل کیفی و بهداشتی
-بهداشت و ایمنی مواد غذایی
-میکروبیولوژی مواد غذایی
– آشنایی با مبانی علوم پایه ، علوم تخصصی شیمی ، بیوشیمی و بیوتکنولوژی مواد غذایی
– آشنایی تئوری و عملی با دروس تخصصی فرایند های تبدیل ، نگه داری و بسته بندی مواد غذایی
– طراحی کارخانه و واحد های فراوری و تبدیل مواد غذایی
– فرمولاسیون و فرآوری در ساخت محصولات جدید ، فرایند و تجهیزات به منظور ایجاد افزایش ارزش افزوده در زنجیره غذایی
– افزایش مهارت در زمینه های ایجاد و بهبود کیفیت ایمنی و سلامت غذایی
– توسعه را های افزایش ایمنی و سلامت مواد غذایی در زنجیره تولید