بهداشت و ایمنی مواد غذایی
بهداشت و ایمنی مواد غذایی رشته ای چند منظوره بوده که هدف آن تولید محصولات غذایی با کیفیت بالا و عاری از هرگونه آلاینده برای مصرف کنندگان است. در دهه های اخیر باتوجه به گسترش تولید جهانی مواد غذایی و افزایش تجارت بین المللی، ایمنی مواد غذایی اهمیت پیدا کرده است. نظارت و جلوگیری از گسترش بیماری های غذازاد، شناسایی و کنترل خطرات بهداشتی غذا در طی تولید و فرآوری و آموزش همگانی مردم در مورد روش های ایمن در نگهداری مواد غذایی از اولویت های این رشته می باشد. دستیابی به این اولویت ها از طریق تربیت نیروی انسانی متخصص و با درک درست در زمینه بازرسی و نظارت بر مواد غذایی امکانپذیر است. بنابراین، گروه بهداشت و ایمنی مواد غذایی در تلاش است که فراگیران دانش کافی در زمینه بهداشت و سلامت مواد غذایی را کسب نموده و بتوانند در زمینه حل این مشکلات در دنیای واقعی گام بردارند. رشته کارشناسی ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی مهارت لازم در زمینه ایمنی و بهداشت زنجیره مواد غذایی، معیارهای مهم در کیفیت مواد غذایی، آگاهی در زمینه تهیه و نگهداری مواد غذایی و همچنین توانایی تحقیقات علمی در مورد ایمنی مواد غذایی را فراهم می کند.
تاسیس رشته
در کشور ما تأسیس رشته کارشناسی ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذايي بر اساس رأي صادره در سي و هفتمين جلسه شوراي عالي برنامه ريزي علوم پزشکي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي در تاريخ 06/05/1387 به تصويب رسيد. در سال ۱۳۹۰ براي نخستين بار در بين دانشگاه هاي علوم پزشكي كشور در دانشكده بهداشت دانشگاه علوم پزشكي شهيد صدوقي يزد، با تلاش رياست محترم دانشكده بهداشت (جناب آقاي دكتر محمد حسن احرام پوش) گروه بهداشت و ايمني مواد غذايي به عنوان گروه آموزشي مستقل و مجزا تاسيس شد. اين گروه از مهر ماه همان سال با پذيرش ۸ دانشجو در مقطع کارشناسي ارشد بهداشت و ايمني مواد غذايي شروع به فعاليت نمودکه تا کنون نیز ادامه دارد. در طی دوره بهداشت و ایمنی مواد غذایی سعی می شود در مورد مدیریت و نگهداری سیستم های ایمنی مواد غذایی، فناوری تولید مواد غذایی، معیارهای ایمنی غذا، کیفیت و بهداشت مواد غذایی، عفونت های غذایی و همچنین جنبه های حقوقی تجارت بین المللی مواد غذایی و مهارت هایی آموزش داده شود که به فراگیران این امکان را می دهد تا آینده شغلی خود را در بسیاری از حوزه های حرفه ای توسعه دهند. امید است با تدوین برنامه ای جامع و کامل، این گروه بتواند با تربیت فراگیرانی توانمند، در راستای ارتقای کیفیت و سلامت جامعه و حفظ بهداشت و ایمنی مواد غذایی مورد مصرف توسط جامعه گام بردارد.
رسالت گروه
رسالت گروه بهداشت و ایمنی مواد غذایی تربیت نیروی انسانی توانمند، متعهد و خلاق در حوزه های آموزش و پژوهش در زمینه ایمنی و بهداشت مواد غذایی است. هدف کلی این رشته تامین و ارتقای سلامت افراد جامعه از طریق تولید مواد غذایی سالم و با کیفیت است. از سویی دیگر با توجه به خلأ موجود در زمینه تربیت نیروی انساني براي بهداشت و ايمني مواد غذايي، انتظار مي رود در ساليان آينده دانش آموختگان مقطع کارشناسي ارشد بهداشت و ايمني مواد غذايي نيازهاي اجرايي، پژوهشي و آموزشي را از طريق بالا بردن سطح دانش و توانايي افراد در امر ايمني و بهداشت مواد غذايي در کشور بر طرف نموده و در جهت کاربردي بودن هرچه بيشتر اين رشته بتوانند در ارتقا و حفظ سلامت انسان ها مفيد و موثر واقع گردند. بنابراین فراگیران می توانند در حوزهای ذیل به انجام وظایف خود در قبال جامعه بپردازند
چشم انداز گروه
چشم اندازه گروه تبدیل شدن به یکی از گروه های برجسته ایران و جهان در زمینه بهداشت و ایمنی مواد غذایی، مجری تحقیقات در بالاترین سطح استانداردهای تحقیقاتی در ایران، انجام تحقیقات محوری به طوری که بیشترین میزان دسترسی به نتایج تحقیقات در آن فراهم باشد و ارائه روزافزون خدمات به مردم است. ما برآنیم؛ تا با توکل و استعانت از خداوند متعال و با توجه به اسناد بالادستی در حوزه سلامت و بویژه افق چشم انداز استراتژیک ایران 1404، با تربیت دانش آموختگانی توانمند و کارآمد، انجام تحقیقات کاربردی و توسعه دانش بومی، بتوانیم به جامعه و صنعت مواد غذایی کمک شایانی کنیم.