معرفی(سلامت در بلایا و فوریت ها)

 معرفی رشته:

ما در جهانی زندگی می‌کنیم که مملو از مخاطرات مختلف اعم از طبيعي و انسان ساخت است. در بين سالهاي ۲۰۱۴-۲۰۱۰ (يک دوره ۵ ساله)، ۱۷۲۸ بلا فقط ناشي از مخاطرات طبيعي در جهان رخ داده است. ایران نیز کشوری بلاخیز و آسيب پذير در برابر بلايا است. بعلاوه به دليل تغيير اقليمي و گرمايش جهاني که در حال رخ دادن است، پيش بيني مي شود که فراواني و شدت وقوع بسياري از بلاياي مرتبط با تغيير اقليم نيز در دهه هاي پيش رو افزايش يابد. همچنين به دليل برخي شرايط، همزمان با افزايش تهديدها، آسيب پذيري ها نيز در حال افزايش بوده و آسيب پذيري هاي جديدي نيز در حال ظهور هستند. لازمه پیشگیری از وقوع، کاهش اثرات و مدیريت موثر آنها مسلح شدن به علم روز دنيا در خصوص انواع مخاطرات و روشهاي پيشگيري از آنها است. براي اين امر مهم نيز بايستي افرادي تربيت شوند که به صورت اختصاصي در اين زمينه به آموزش، پژوهش و توليد علم بپردازند. در اين راستا از سال ها پيش کار تدوين برنامه آموزشي دوره دکتري تخصصي سلامت در بلايا و فوريتها شروع شده و پس از طي مراحل تصويب، از سال ۱۳۸۹ اجرايي شد و اقدام به پذيرش دانشجو گرديد.

مقطع تحصیلی: دکتری تخصصی

دوره دکتری تخصصی رشته سلامت در بلایا و فوریتها، برنامه ي آموزشي بين رشته اي از علوم مختلف سلامت است که شامل مجموعه اي هماهنگ از فعاليت هاي آموزشي تئوري، عملي و پژوهشي است. اين رشته با شناسايي، ارزيابي و تحليل خطر بلايا، شناسايي عوامل موثر بر وقوع و تشديد مخاطرات، آسيب پذيري هاي جوامع و عوامل خطر موثر بر وقوع اثرات سلامتي بلايا سعي مي کند با استفاده از روشهاي علمي و فناوريهاي نوين وقوع انواع مخاطرات، اثرات سلامتي، آلام انسانها و خسارات ناشي از بلايا را در جوامع کاهش دهد.

شرایط و نحوه پذیرش در دوره:

داوطلبان برای ورود به دوره، علاوه بر صلاحیت­های عمومی مورد نياز براي تحصيل در دوره دکتري تخصصي مندرج در آئين نامه­هاي مربوطه، بايد شرايط زير را هم داشته باشند:

  • کلیه دارندگان مدارک دکتری پزشکی عمومی، دكتري داروسازي عمومي، دكتري دندانپزشكي عمومي، دكتراي علوم آزمايشگاهي، دكتري دامپزشكي و كارشناسي ارشد رشته هاي علوم پزشكي مجاز به شركت در آزمون مربوطه مي باشند.
  • دارندگان مدارک کارشناسی ارشد پدافند غیر عامل، مدیریت سوانح طبيعي، مديريت بحران، مخاطرات محيطي، مهندسی فن آوری اطلاعات و امنیت، محیط زیست، مهندسی پزشکی گرايش اطلاعات پزشکي، ایمنی صنعتی ، مدیریت شهری از وزارت علوم

 

ردیف

ماده امتحانی

ضریب

۱

اصول و مبانی بلایا و فوریت ها

۲

۲

آمار زیستی و اپیدمیولوژي بلايا و فوريت ها

۲

۳

بهداشت و درمان در بلایا و فوریت ها

۳

۴

نظام سلامت ایران و جهان

۱

۵

تئوری های مدیریت و اصول مديريت خدمات بهداشتي و درماني

۲

جمع

۱۰

 

جایگاه شغلی دانش ­آموختگان:

دانش آموختگان این دوره می توانند در جایگاه های زير انجام وظيفه نمايند:

  • وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در سطوح ستادی (دفتر مدیریت و کاهش خطر بلايا، مرکز مديريت حوادث و فوريتهاي پزشکي، پدافند غير عامل)
  • دانشگاه­ های علوم پزشکی سراسر کشور (معاونت آموزشی به عنوان هیات علمي آموزشي و پژوهشي، معاونت بهداشت به عنوان کارشناس و مشاور دفاتر مديريت و کاهش خطر بلايا و كميته بهداشت كارگروه مديريت بحران، معاونت درمان، دبيرخانه كارگروه مديريت بحران، مركز مديريت حوادث و فوريت­هاي پزشكي، مراكز بهداشت استان هاي كشور)
  • به عنوان هیات علمی آموزشی و پژوهش در دانشگاه ها، مراکز آموزش عالیو مراکز تحقيقاتي تحت پوشش وزارت علوم
  • کمیته های مدیریت خطر حوادث و بلايا در بيمارستان­هاي دولتي و خصوصي سراسر کشور
  • جمعیت هلال احمر در سطوح ملی، استانی و شهرستانی
  • نیروهای نظامی و انتظامی (در حوزه هاي مربوط به پدافند غير عامل و بهداشت و درمان)
  • سازمان مدیریت بحران کشور و ادارات کل مدیریت بحران استانداري هاي کشور
  • سازمان پدافند غیر عامل کشور و زیر مجموعه های استانی
  • دفتر حمایت های روانی پس از بلایا در سازمان بهزيستي کشور
  • سازمان انتقال خون (دفتر پدافند غیر عامل)
خانه تماسارتباط با ما